Met de Kleppers naar Banneux

Wat vooraf ging

1-07-17

Rit naar Banneux kan niet door gaan en word verplaatst naar 15 juli

11-07-2017

ik: Jan, ik ga zaterdag mee naar Banneux

Jan: Goed

Ik: Met hoeveel zijn we zaterdag

Jan: Met 15

Ik: Super:

Jan: Tot zaterdag, 06,30u aan het 8ste hé.

Ik: Oke, tot zatedag

Tussen deze datum en zatedag ochtend krijgt Jan meer dan hij zelf wil, berichten met deze boodschappen.

* Jan, ik zal er zaterdag niet bij zijn, mijn goudvis is verdronken.

  • Jan, ik ga er zaterdag niet bij zijn, moet mijne vuilzak buiten zetten,
  • Jan, ik ga er zaterdag niet bij zijn, het gaat regenen in Keulen

* …….

Tal van deze berichtjes zorgen er voor dat we zaterdag ochtend maar met 9 echte Kleppers aan het 8ste staan. En natuurlijk onze 2 soigneurs.

In gestrekte draf vertrekken we richting sint huibrechts lille om hier via het kanaal richting het veerpont van Dilsen Stokkem te rijden. Hier steken we het water over en rijden richting de Bemelerberg. Hier laat Jan direct zien dat hij in goeie doen is en trekt ten aanval. Helaas voor hem wordt hij in het zicht van de top gegrepen door het peloton, waarna we iets verder voor de eerste keer onze soigneurs zien. Rap stoppen, alles bijvullen en door richting Banneux. Dankzij de verbouwingswerken van een locale boer moeten we een omweg maken die er voor zorgt dat er +10km bij komt op de teller. Onder een stralende zon rijden we de voerstreken binnen. Hier wordt het parcour wat glooiender en worden de eerste tikken al uit gedeeld. Op 120km beginnen we aan de klim richting Banneux. Hier worden alle registers open getrokken. Een sterke Roel Nuyts neemt hier regelrecht de kop en geeft deze niet meer af tot boven. Achter hem wordt er flink strijd geleverd voor plaats 3. Aangekomen bij de basiliek van Banneux kunnen we even uitrusten en iets eten bij La Chapelle. Omstreeks 13.15u rijden we terug richting Overpelt. Via een paar kleine hellingen en tegenslag voor Bjorn die goede benen had, zadelpen breekt af rijden we naar de laatste puist van de dag, Coté de Hallembay. Ook hier wordt er weer flink strijd geleverd voor de bolletjes trui. Beneden wachten onze soigneurs om ons  weer te voorzien van de nodige drank en ….. Via het kanaal van Visé trekken we het binnenland terug in om naar onze laatste tussenstop te rijden in Opglabbeek. Bij het meeste is ondertussen het vet al van de soep en is deze laatste stop geen overbodige luxe. We kunnen hier wederom genieten van een frisse cola en wat eten.  De kaap van de 200km is ondertussen gepasseerd en we maken ons op voor het laatste stuk. Hoe korter we Overpelt naderen, hoe meer het tempo opgedreven wordt. Iedereen wil naar huis en heeft de stal al geroken. Op de kaulillerweg wordt het tempo pas echt de lucht in gejaagd en daveren we met +40km/h richting Overpelt. Nu kraakt het bij iedereen.  Via de kolis rijden we Overpelt binnen. Het zien van de kerktoren in de verte was voor iedereen een opluchting. Aangekomen bij het 8ste Sacrament wacht ons een vol terras op. Iedereen is voldaan en heeft van een mooie dag genoten. 235km op de teller is ook niet nix.

Joris,

IMG_0470

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s