SLOTRIT LA TRAPPE 2018

Zaterdag stond voor de Kleppers de afsluiter van het seizoen op het programma: een rit van 125km naar de brouwerij van La Trappe nabij Tilburg (NL). Zoals bijna heel het seizoen waren ook vandaag, bij de 40e groepsrit, de weergoden ons gunstig gezind; zoals Frank van het weer voorspelde werd het na het optrekken van nevel en mist een mooie dag. De temperatuur tikte ‘s ochtends amper 5°C aan maar om 9u stonden er toch 20 Kleppers aan café Het 8e Sacrament. Een dappere enkeling in korte broek, anderen in bijna-winter-uitrusting. Net voor het vertrek nam er nog eentje de moedige beslissing om zijn familiale plicht te doen (geval van overmacht) waardoor we met 19 op pad vertrokken.

De rit was gebaseerd op een uitstap van Klepper Anton en vakkundig door de voorzitter aangepast zodat er een 100-tal km op de weg of op brede fietspaden gefietst kon worden. Het blijft toch een vaststelling dat de Vlaamse chauffeurs veel meer respect tonen voor fietsers in groep op de openbare weg en dat je in Nederland meermaals aan hoge snelheid wordt ingehaald of wordt gekruist. Sommige chauffeurs vinden het dan zelfs nodig om te claxoneren… triestig.

Aan een tempo van +/- 30km/u, “zodat we niet choco thuis zouden komen”, reden we in noord-westelijke richting. Onderweg werd het seizoen overlopen en werden de gereden kilometers vergeleken. Deze varieerden van een kleine 3.000km tot vlot boven de 10.000km. Plannen voor de winter werden gesmeed: mountainbiken, gravelen of gewoon doorfietsen zoals de wintertochten op dinsdag of vlammen op “den industrie”. Ook werd er al vooruit gekeken: wie fietst in 2019 de Ronde van Vlaanderen en welke aftstand ? De route ging via Bergeijk, Eersel en Moergestel om rond 11u15 de brouwerij van La Trappe te bereiken. Hier werd vakkundig de boodschap op de bordjes “fietsen in de fietsrek” genegeerd en overgegaan tot bestellen. Prioriteiten heet zo iets. Warme choco’s, koffies en appeltaart. Echt typisch voor een brouwerij.  Toch 2 dapperen waagden zicht aan een Nederlandse trappist of toch de lichtste versie op de kaart. De grootste vertellers van de bende diepten weer verhalen op waar hartelijk om werd gelachen en na de groepsfoto, toch de zwaarste hindernis van de dag blijkbaar, was het tijd om rechtsomkeer te maken. Enkele Kleppers herkenden de achterzijde van de Beekse Bergen toen ze langs het Wilhemina-kanaal reden. Zonder noemenswaardige incidenten, of het moest zijn dat “links” en “rechts” voor een enkeling toch nog moeilijkheden schept, reden ze via een iets westelijkere route via Hapert terug naar de thuisbasis.  In het zaaltje van Het 8e Sacrament stonden enkele eega’s klaar met gebraden kip met aardappelen en appelmoes. Dit werd zeer gesmaakt. Ook schoven er enkele Kleppers, die door omstandigheden de rit niet konden rijden, mee aan tafel en werd er nog nagekaart over de rit. Ook hier zorgden de grote vertellers voor animo en werden de calorieën verder aangevuld met Belgisch bier, dat smaakt altijd!

Een mooie afsluiter van alweer een top seizoen!

Dries A. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s