PELTCLASSIC 2023

“Voor ieder wat fietst”, missie geslaagd ! 

Ook dit jaar was het doel om met onze Fietsclub De Kleppers en al onze vrijwilligers een mooi fietsevenement binnen en buiten ons mooie Pelt te organiseren ten voordele van Vzw Stijn De Klimroos / Trefpunt De Gorten.

Onze PeltClassic/PeltFietst voerde de deelnemende fietsers langs plekjes waar sommigen nog nooit waren geweest. Op de terrassen van ’t Pelterke, Het 8ste & Café De klok was het een gezellige drukte en bij de feestelijke bevoorrading bij Bike Service by Rob Geysen heerste er een leuke sfeer. 

We ontvingen dan ook van allen lovende woorden voor de organisatie en omkadering.

De weergoden waren ons gunstig gezind – niet te warm of te koud, te droog of te nat –  en onze fotografen maakten onderweg heel mooie foto’s. 

Het geslaagde resultaat kan je terugvinden op onze website: https://dekleppers.be/peltclassic/peltclassic-2022/  of Facebook-pagina: @peltclassic 

De Kleppers, Het 8ste Sacrament – Café De Klok – ’t Pelterke en Bike Service By Rob Geysen, onze vrijwilligers, sponsors en meer dan 400 fietsliefhebbers, ieder van hen willen wij dan ook van harte bedanken voor jullie aanwezigheid en ondersteuning.

Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn geweest, een terechte ‘dankjulliewel’ is hier zeker om zijn plaats !

Kortom,  jullie waren echte “Kleppers” !

Last but not least, hebben wij ook het genoegen om de winnaar van de bak HOBOS bier bekend te maken. Let wel ‘drink, maar drink met maten !’

De winnaar van de trekking uit de ingeleverde bandjes is geworden … (tromgeroffel) … :  Dirk Lehaen!!

Hopelijk mogen we ook volgende jaar op jullie steun rekenen zodat we er opnieuw een succesvolle Pelt Klassieker van kunnen maken.

De Kleppers vzw

ZORG DAT JE ER BIJ BENT!!

Voor ieder wat fiets op 15 augustus!!

Pelt Classic & Pelt Fietst !!

Voor de meeste fietsliefhebbers in en rond Pelt staat maandag 15 augustus al aangestipt in de agenda

Onze jaarlijkse PeltClassic staat op het menu, maar dit jaar hebben de Kleppers opnieuw gezorgd voor een aangepaste versie van dit fietsevent.

Voor dit post-corona jaar hebben we gekozen voor maar liefst drie fietstochten, alle met troeven en uitdagingen voor zowel de recreant als de ervaren fietstoerist.

Voor ieder wat fiets dus !

Optie 1 is een fietstocht van ca. 52 kilometer onder de noemer PeltFietst, bedoeld voor de recreatieve fietser.

Keuzemogelijkheid 2 is wellicht eerder bedoeld voor de geoefende fietser of de grotere batterij : om en bij de 80 km doorheen ons prachtige Limburg.

Last but not least hebben we de lange route van rond de 140 kilometer. De geoefende fietser komt hier zeker aan zijn trekken.

De vertrekplaats verhuist van het 8ste sacrament naar ’t Pelterke, en dit voor alle tochten. Ook bij café De Klok in St-Huibrechts-Lille is er voor deze editie een startplaats voorzien voor Pelt Fietst (ca. 52km).

Den ‘arrivée’ t voor Pelt Fietst ligt ook aan ’t Pelterke. Voor de 2 langere tochten – onder de noemer PeltClassic –  hebben we de finishlijn getrokken aan het 8ste Sacrament.

Inschrijvingen kunnen tussen 7u30 en 15u.

Bij je inschrijving voorzien we een QR-code met een link naar een RouteYou pagina. Daar kan je de GPX downloaden en doorsturen naar je navigatietoestel. “We voorzien geen kabeltjes”

De ritten worden ook de dag ervoor publiek gezet zodat je thuis de rit ook kan uploaden.

Er worden bij alle lussen ook telkens stop-en bevoorradingsplaatsen voorzien, zodat deze moedige deelnemers tijdens hun tocht kunnen genieten van een deugddoend hapje en drankje en voor de kinderen is er de nodige randanimatie in het ‘t Pelterke. 

Het is en blijft een fiets-feestdag, zowel op als naast de fiets …

In de nieuwe zaak van Bike Service by Rob Geysen op Heikesveld is er eveneens een feestelijke bevoorrading op het PeltClassic parcours.

En naast optionele vertrekplaats biedt café De Klok tevens de mogelijkheid voor een welgekomen rustpauze tijdens onze Pelt Fietst.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we ook met deze vernieuwde uitgave opnieuw een succesvolle – hopelijk zonovergoten – Peltse fietshoogdag tegemoet rijden !

Pomp de bandjes al maar op en smeer jullie kuiten maar goed in, want wij verwachten jullie in groten getale op ons fietsappèl ! 

Sportieve Groeten,

Fietsclub De Kleppers

SPRING EENS OP DE FIETS!!

Goesting voor een leuke fietstocht in en rond de Gemeente Pelt.

Dan is de PELT CLASSIC op maandag 15 augustus iets voor jouw.

Je vertrekt tussen 7 en 15 uur aan grand café Het 8ste Sacrament

➡️ Voor de veelfietsers, gezinnen en E-bikers is er een mooie uitgepijlde fietstocht.

➡️ Voor de wielertoerist voorzien we GPX routes die bij inschrijving op je navigatie word geplaatst

Blokkeer alvast maandag 15 augustus in je agenda!!

Beste Fietsvrienden, Beste Wielerclubs, 

De PeltClassic op 15 augustus is voor de fietsliefhebbers onder ons stilaan een begrip geworden. Dan vindt de jaarlijkse toertocht plaats georganiseerd door De Kleppers. 

Onder voorbehoud van de Corona maatregelen die dan van toepassing zijn, kunnen we hopelijk dit jaar terug de toertocht in normale omstandigheden organiseren,. 

Inschrijving, vertrek & aankomst vindt plaats aan Het 8ste Sacrament waar je na de rit gezellig op het terras de innerlijke mens kan versterken, genietend van de nodige randanimatie.

Afgelopen jaar zijn we met succes een nieuwe weg ingeslagen met Pelt Fietst en willen hier graag op verder bouwen.

We willen de veelfietsers, gezinnen en E-bikers opnieuw bereiken. Voor deze groep wordt er net zoals vorig jaar een mooie route uitgepijld.

De toertocht voor wielertoeristen wordt niet langer georganiseerd onder de vleugels van de VWB en haar voorwaarden. De tochten worden dan ook niet meer uitgepijld.

Voor deze doelgroep zijn er een aantal routes met verschillende afstanden waarvan we de GPX-routes voorzien. Deze worden bij de inschrijving op je navigatie geplaatst .

Tijdens de rit is er wel een bevoorrading voorzien.

Ook dit jaar dragen we met de opbrengst weer ons steentje bij aan een sociaal project binnen onze gemeente Pelt.

Noteer dus alvast maandag 15 augustus 2022 in jullie agenda.

Je bent van harte welkom en hopelijk tot dan.

Met sportieve groeten, De Kleppers,

Volg ons voor meer info op FB @peltclassic of ga naar onze website www.peltclassic.be

Beste Fietsliefhebbers, Beste Fietsvrienden, 

Helaas ging 2020 de geschiedenis in zonder de PeltClassic en hebben we dan ook onmiddellijk onze pijlen op 2021 gericht. Maar al snel bleek dat een PeltClassic in zijn normale vorm ook dit jaar geen haalbare kaart zou zijn. Lang waren er onzekerheden en met al de regels die er bij komen kijken, moesten we al snel nadenken over een alternatief. Zo hadden we het idee om binnen Pelt een tweedaags fietsevenement te organiseren en dit samen te verwezenlijken met Het 8ste Sacrament. Zo konden we onze sponsor en ‘os Stamcafé’ ook eens iets teruggeven na al die onvoorwaardelijke steun de laatste jaren. 

We stonden als Kleppers dan ook voor een uitdaging… De PeltClassic niet alleen organiseren voor wielerclubs en wielertoeristen, maar dit jaar ook de kaart te trekken van andere fietsliefhebbers, gezinnen en E-Bikers.

Samen wilden we er dan ook een mooi fietsevenement van maken en dit binnen ons mooie Pelt. We voerden de fietsers langs plekjes waar sommige Peltenaren nog nooit waren geweest en op het terras van Het 8ste was het een gezellige drukte en hoorden we alleen maar lovende woorden. De weergoden waren ons gunstig gezind en onze Klepper-fotograaf maakte onderweg van jullie mooie foto’s, verscholen in het hoge gras of maïsveld.

Samen met De Kleppers, het ganse team van Het 8ste Sacrament onze vrijwilligers en alle 355 fietsliefhebbers, jong en oud, dames en heren, konden we dan ook onze verwachtingen inlossen. Via deze weg willen we jullie dan ook 355x bedanken voor jullie aanwezigheid, want zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn!!

Kortweg jullie waren echte “Kleppers”

Nu richten we ons op de volgende editie “PeltClassic 2022” en hopen jullie dan weer in grote getale te mogen verwelkomen. 

15 augustus 2022!! 

Save the date en tot dan!

PELT FIETST!!

Blokkeer alvast 14 & 15 augustus in jullie agenda! De Kleppers & Het 8ste Sacrament slaan de handen in elkaar.

Iedereen met een fiets kan komen inschrijven aan het 8ste Sacrament. Inschrijving 5 euro (tot 15 jaar gratis) en hierin zit een gratis consumptie t.w.v. 2,5 euro deze is enkel geldig in Het 8ste Sacrament tot zondagavond!

Jong en oud, veelfietsers, wielertoeristen/fietsclubs, maar ook gelegenheidsfietsers, gezinnen, e-bikers.

We hebben een mooie toer van 60 km uitgestippeld doorheen de mooiste plekjes van Pelt, die volledig zal uitgepijld zijn.

PELTCLASSIC 2021 -> PELT FIETST

Pelt Fietst de zomer in!!
Ondertussen is 15 augustus een vaste afspraak geworden voor de fietsliefhebbers in en rondom Pelt. Met uitzondering van vorig jaar organiseren we elk jaar de PeltClassic, dit jaar komen we met een vernieuwd, aangepast concept: Pelt Fietst. Een 60 kilometer lange route die uitgestippeld is door Pelt, dit voor
wielertoeristen, wielerclubs, fietsende gezinnen en E-bikes. Nieuw dit jaar is ook dat het verspreid wordt over heel het weekend, nl. zaterdag 14 en zondag 15 augustus. Inschrijven kost amper 5 euro inclusief een drankconsumptie bij aankomst, kinderen tot 15 jaar mogen zelfs gratis meefietsen. De inschrijvingen lopen telkens door tussen 10u en 15u. Door de huidige maatregelen en onzekerheden was de PeltClassic niet haalbaar, maar met Pelt Fietst hebben we zeker en vast voor een mooi alternatief gezorgd. Fietsende Peltenaren, zet het alvast in jullie zomerse agenda!

PeltClassic 2020 Geannuleerd!!

Beste fietsvrienden,,

Fietsen en tegelijk het goede doel steunen. Dat kan ook dit jaar weer tijdens onze PeltClassic! Dit jaar gaat een deel van onze opbrengst naar Trefpunt De Gorten, DIT IS EEN ONTMOETINGSPLAATS VOOR DE BEWONERS VAN LINDELHEIDE EN EVENEENS VOOR MENSEN MET EEN FYSIEKE HANDICAP. Noteer zaterdag 15 augustus alvast in jullie agenda en draag al fietsend jullie steentje bij aan Trefpunt De Gorten!

De Kleppers nodigen jullie dan ook graag uit op hun 8ste editie van de PeltClassic. Deze Semi Klassieker maakt deel uit van de VWB-kalender.
De tocht is ingedeeld in 2 afstanden zodat iedere fietsliefhebber zijn gepast parcours kan vinden. WE VERKENNEN DIT JAAR DE ANTWERPSE EN LIMBURGSE KEMPEN EN PASSEREN OOK FIETSEN DOOR DE BOMEN IN BOSLAND.
De tocht draagt ook het label: “Ladyfun”, hierdoor worden de dames in de watten gelegd door een klein presentje en voorzien we de nodige sanitaire voorzieningen op de 2 bevoorradingsposten.

Start vanaf 7u30:
Sporting Grote Heide
Langveldweg 22
3910 Neerpelt
EINDE INSCHRIJVINGEN  10U30

Afstanden:
70 – 140km 
2 Bevoorradingen – Douche gelegenheid

Prijzen 
VWB Leden: 5€
Niet Leden: 7€

Bewaakte fietsenstalling
Bij start en aankomst kan u uw fiets in onze bewaakte fietsenstalling plaatsen.

Volg ons op Facebook @peltclassic


Wij danken nogmaals al onze sponsoren voor de bijdrage voor ons jaarlijks fietsevent PELTCLASSIC. 
Intussen een traditie geworden met een mooi parcours en een sportieve sfeer er omheen. 
Uw sponsoring is dan ook onontbeerlijk voor het financiële welslagen van dit event. Ook danken we onze Kleppers en vrijwilligers, want zonder jullie hulp is dit onmogelijk! 
Deze editie steunden we Vzw Stijn: De Klimroos / Mistel 1

#fietseninpelt #gemeentepelt #pelt #goededoel #kleppertime #mistel1 #peltclassic #cyclingvlaanderen #sharingiscaring #toertocht

PELTCLASSIC 2019 !!

Beste Flandriens,,

De Kleppers stonden voor een volgende uitdaging, De “PeltClassic” organiseren en dit t.v.v van Vzw Stijn De Klimroos / Mistel 1. Veel voorbereidend werk en met de steun van onze partners wilden we er een mooi fietsevenement van maken. De weergoden waren ons niet gunstig gezind maar met de hulp van vele vrijwilligers, Kleppers en 400 flandriens, jong en oud konden we onze verwachtingen inlossen. Langs deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor jullie deelname want zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn!! 

Save the date, zaterdag 15 augustus 2020 !!

Hartelijk Dank,

Jan Boons,
Voorzitter De Kleppers vzw

PELTCLASSIC Affiche 2019
We danken onze sponsoren
Save the date donderdag 15 augustus

PELT CLASSIC 1

Beste wielerclubs, Beste fietsvrienden,

De Kleppers nodigen jullie en jullie club graag uit op 7de editie van de PeltClassic. Deze Semi Klassieker maakt deelt uit van de VWB-kalender en zal plaatsvinden op Donderdag 15 augustus. 

De tocht is ingedeeld in 3 afstanden zodat iedere fietsliefhebber zijn gepast parcours kan vinden. Deze tocht draagt ook het label: “Ladyfun”, hier worden de dames extra in de watten gelegd door een klein presentje en voorzien we de nodige sanitaire voorzieningen op de bevoorradingsposten. We verkennen grote delen van Limburg en zorgen ook voor wat klimwerk in de omgeving van “Klein Zwitserland”. 

Wij dragen ook graag ons steentje bij aan de sociale projecten binnen “Pelt”

Het goede doel is bekend! Dit jaar steunen wij Vzw Stijn: De Klimroos. Wil je een steentje bijdragen aan dit #goededoel!? Fiets dan samen met ons mee! #peltclassic #vwb #pelt #mistel1 #kleppertime #cycling#toertocht #gemeentepelt #sharingiscaring

Jan Boons,

Voorzitter De Kleppers, 

flyer peltclassic 2019

cropped-img_2026