Historiek

                                                               

Januari 2018: De Kleppers werden gecontacteerd door de organisatie van de “Pelten Classic” of er interesse was om de organisatie van dit evenement over te nemen. Na intern overleg was er ruime interesse en besloten de Kleppers om dit evenement over te nemen en een nieuwe wind te geven.

De fusie van de gemeente Overpelt en Neerpelt tot “Pelt” was voor ons het signaal om in de toekomst de naam te veranderen naar de “PeltClassic”. Naast het fietsen engageren de Kleppers zich ook graag voor sociale projecten binnen de gemeente Pelt, vandaar dat dit jaar de opbrengst van de toertocht t.v.v Sint Oda in Overpelt is.

Het parcours krijgt hier en daar een kleine aanpassing maar de afstanden (70-90-130km) en de omgeving (“klein Zwitserland”) blijven behouden. Ook blijven we het Lady fun label behouden en zullen we iets extra’s doen voor onze vrouwelijke deelnemers.

Zaterdag 24 augustus 2013: De 1ste Pelten Classic werd georganiseerd, een toertocht voor wielerliefhebbers, met keuze uit 2 afstanden, 80 km of 130 km. De eerste editie was een waar succes met maar liefst 250  inschrijvingen! Allemaal mogelijk gemaakt door de organisatie, sponsors en uiteraard hardwerkende vrijwilligers.

Hoe het begon: Een groepje sportievelingen die regelmatig samen gaan fietsen, besloten in samenwerking met enkele sponsors wielertenues te laten maken waar tevens ‘Galgo Aid Europe vzw’ op vermeld staat.  Per tenue werd er een bedrag aan GAE gestort om onze werking te steunen.  Na verloop van tijd ontstond het idee om een heuse wielertocht te organiseren … en zo gezegd zo gedaan.  De 4 Heren die de kar van dit hele gebeuren getrokken hebben: Marc Buteneers , Ronny Verberne , Hervé Meylaers , Ronny Steensels.