Kleppersweekend Luxemburg

Domaine “La Sapinière” is een vakantiepark gelegen in het Luxemburgse Hosingen en dit jaar tevens de bestemming van het 3de Kleppersweekend.

Op een onchristelijk vroeg uur verzamelden 18 Kleppers zich rond de kerktoren van Overpelt-Centrum. Onder de deskundige leiding van Anton kreeg iedereen zijn zitje in de wagen toegewezen, fietsen werden nog gekeurd en in de remorque gestoken. Kortom niets werd aan het toeval overgelaten. In de auto’s nam vrij snel de geur van ontbijtkoeken, flauwe zever en diverse oliën de bovenhand.

Zonder noemenswaardige ongelukken, slechts een klein gevalletje van verkeersagressie maar het vermelden eigenlijk niet waard, bereikten we allen het fiscaal paradijs Luxemburg. Al vrij snel waren we onder de indruk van de perfecte staat van het wegdek wat onze sportieve hoogprestaties alleen maar ten goede zou komen. Bij enkelen moest zelfs wat kwijl verwijderd worden, zo verwonderd waren ze bij zoveel schoonheid in deze ravissante omgeving. 

De tweewielers werden rap van de auto’s gehaald, bedden werden opgemaakt, fietskledij uit de koffers geplukt. Kortom de verkenningsrit kon starten…

Na een halve kilometer werd de 1ste schifting reeds doorgevoerd, unterscheid müss sein, en nam El Capitan Joris de beteren onder ons op sleeptouw. Anderen bleven wat verweesd achter en besloten hun eigen tempo te zoeken, wetende dat er een hergroepering zou volgen bij het middagmaal.

Na een deugddoend middagmaal werd de tocht hervat, afspraak terug op het domein. ’s Avonds bij het knetterend haardvuur en met wat alcohol in de ledematen beseften De Kleppers dat het gene kattenpis was wat hen nog te wachten stond.

De apotheose was natuurlijk de zaterdagrit oftewel de Koninginnerit oftewel de schrik van Luxemburg, hier zou menig pamper volgescheten worden, openstaande rekeningen vereffend, Bjorn M. over de knie gelegd worden, het ontluisterende talent van Kristof hoge toppen scheren. Man, man, man wat was me dat een ritje zeg, 150 kilomter met 2.200 hoogtemeters, wat waren we blij dat we zaterdagavond terug waren, menig 40+ stelde zich de vraag of de leeftijd toch niet wat parten begon te spelen

Zaterdagavond werd daarenboven het intellect van de Kleppers ook eens getest, Mens Sano in Corpore Sane, of hoe gaat dat Latijns spreekwoord ook alweer. Altijd leuk om op zo’n avond meer te weten te komen over het duistere karakter van sommigen onder ons.

Zondags volgde nog een afsluitend ritje van 65 kilometer om de laatste fysieke doodsteek toe te dienen.

Wat was dit weer een geslaagd weekend en graag wil ik iedereen eens bedanken om er weer een sportief en gezellig hoogtepunt van te maken. 

Merci Tim, Joris, Thierry, Kristof, Bart, Jan, Anton, Wout, Guy, Ken, Dries, Stefan, Bjorn, Kris, Michiel, Werner, Luk, Erik.

Special thanks to Marc voor de heerlijke spaghettisaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s