Koninginnenrit Kleppers

Koninginnenrit noordelijkste grenspaal van België!

De befaamde koninginnenrit van de Kleppers stond op het programma. 16 Kleppers hadden zich ingeschreven voor deze lange rit van 175km Spijtig genoeg moest onze kopman last minute afzeggen.

Om 8u werd de rit door de voorzitter opgang getrokken. Met een opbouwend tempo gingen we richting de nederlandse grens. De weersomstandigheden waren subliem. Men kon geen beter weer wensen voor deze mooie dag. Na 60km werd de eerste plaspauze ingelast, waarbij we ook direct hulp hebben aangeboden aan 2 fietsers met pech. Direct ging het tempo terug de hoogte in, want we reden richting de bakker in Meensel-Dreef om onze eerste honger te stillen. Iedereen kon genieten van een stuk taart. Voor elk wat wils! Enkel voor Beton Baron was de honger nog niet gestilt… Hij heeft dit opgelost door een extra worstenbroodje binnen te spelen.

Met een gevulde maag ging de rit verder. Uiteindelijk kwamen we aan bij ons doel: ‘De noordelijkste grenspaal van België’. Allen samen op de foto en weer verder. Langs de mooie wegen van Hoogstraten en Turnhout fietsten we terug richting het mooie Limburg. Sommige hadden hun zinnen gezet op de hamburger die ons was beloofd aan het einde van de rit, met als gevolg dat ‘El capo’ alle registers opentrok. Met een rotvaart van 40km/u ging het richting ons clublokaal Het Achtste Sacrament. Maar enkele km’s later maakte de voorzitter de kopmannen erop attent dat het vanachter in de groep richting de 50km/u ging, in combinatie met lege drinkbussen en hijgende Kleppers. Er werd een onvoorziene last minute pitstop ingelast te Dessel voor onze suikerspiegel aan te vullen. Alle kleppers hadden een genoegen met een frisse ice-tea, behalve K. Kums aka K. Koms wou een ice-tea green. Met nog 30km op de teller ging het langs onze bekende wegen richting het terras van Het Achtste Sacrament. Op de Schansstraat werden de laatste krachten volledig opgebruikt. Het treintje werd opgezet door Pinda, die vervolgens tal van kleppers afzette om de brug op te sprinten. Hier kwam onze beresterke K.D. als eerste boven, die aan een buitengewoon goed seizoen bezig is!Aangekomen bij Het Achtste Sacrament kwam de geur van de hamburgers ons al tegemoet. Heerlijk na zo een rit! Bedankt aan iedereen die erbij was om er een topdag van te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s