Openingsrit Kleppers

Net zoals vele andere wielertoeristen stonden ook de Kleppers te popelen om het seizoen aan te vatten.

Om 10.00 uur stonden de bijna voltallige Kleppers op de afspraak om de openingsrit aan te vatten.

Na een korte speech van onze voorzitter werden de pedalen vastgeklikt voor een rit van 66 kilometer over rustige wegen richting Neerglabbeek.

De weergoden waren ons goed gezind, maar aan wind was er geen gebrek.

Op een lekke band na verliep alles vlekkeloos. Om de twee kilometer werd er doorgedraaid waardoor we even konden bijpraten en ook een praatje maken met de nieuwe leden.

Rond half een werden we verwacht in ons clublokaal waar een rijkelijk gevulde kaastafel voor ons klaar stond om de innerlijke mens te versterken. Achelse blauwe, pikante kaas, diverse soorten zachte kazen, teveel om op te noemen werden door iedereen gesmaakt.

Na het kaasbuffet konden diegenen die hadden ingeschreven nog genieten van een bierdegustatie georganiseerd door een lokale brouwer, Microbrouwerij Mølder & Coöp. Met veel passie en kennis werden ons een drietal heerlijke bieren uitgelegd en aangeboden, bieren die ook in de regio Pelt in diverse horecazaken worden geserveerd.

Na de bierdegustatie werd er nog verder genoten van menig gerstennat en werd er nog lang nagekeuveld en zelfs plannen gemaakt voor een Kleppers-bier. De ingredienten hiervan zal voer zijn voor een volgende discussie.

Kortom; het was een geslaagde opening van het seizoen, met dank aan Mølder & Coöp en Jan de uitbater van ons clublokaal Het 8ste Sacrament

Op naar iedere dinsdag avond 18.30 uur onze vaste afspraak!

Marc,,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s